Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pakistan Eski Başbakanının Instagram Hesabı Kripto Para Dolandırıcıları Tarafından Hacklendi

Pakistan’ın eski Başbakanı Imran Khan, Instagram hesabının pazartesi siber korsanlar tarafından kısa süreliğine ele geçirildiğini doğruladı.

Dawn’ın 1 Ağustos tarihli haberine göre, Pakistan eski Başbakanı Imran Khan’ın Instagram hesabı, kripto para dolandırıcılığı yapan siber korsanlar tarafından ele geçirildi. Ancak Meta’nın yardımıyla kısa süre içerisinde kurtarıldı.

Imran Khan, hesabı ele geçirildikten sonra yapılan hareketleri takip ettiğini hesabından bir takım kripto para bağlantılarının paylaşıldığını ifade etti. Sosyal medyada Imran Khan’ın Instagram hesabına dair paylaşılan gönderilere baktığımızda dolandırıcılar, Khan’ı taklit ederek Tesla CEO’su Elon Musk’tan yollanmış 3 Bitcoin (BTC) için teşekkür ediyor. Gönderide 3 Bitcoin transfer edilmiş bir cüzdanın ekran görüntüsü ve hemen altında Elon Musk’ın sahte bir tweet’i bulunuyor. Tweet’te, “100 milyon dolarlık tarihin en büyük kripto çekilişi” denilerek bir bağlantıya yönlendiriliyor.

Imran Khan’ın ülkesinde kalabalık ve sadık bir destekçi kitlesi olduğu göz önünde bulundurulduğunda Instagram hesabının saldırıya uğramasının şaşırtıcı olduğu düşünülmüyor zira son zamanlarda kripto dolandırıcıları sık sık toplumdan yüksek destek alan şahsiyetlerin sosyal medya hesaplarına saldırılar düzenliyor. Kripto dolandırıcılarının hesabı ele geçirdikten sonra en sık kullandığı yöntem ise sahte Elon Musk tweetleri atmak oluyor.

Tesla CEO’su Elon Musk kripto para piyasasında oldukça popüler, bir vizyoner ve biraz da çılgın olarak bilinen Musk’ın kripto para konusunda tahmin edilemez hamleleri göz önünde bulundurulduğunda, kurbanlar daha kolay kandırılıyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), insanların son altı ayda Elon Musk taklitçilerine 2 milyon dolardan fazla kripto para gönderdiğini bildirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!