Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Ethereum Projelerine 100 Bin Dolar Hibe Verecek

Kripto para borsası Binance, Gitcoin ile Ethereum tabanlı yeni projelere 100 bin dolar hibe edeceğini açıkladı. CEO Changpeng Zhao’nun açıklamalarına göre bu bağış Ethereum ve Binance Smart Chain’i birbirlerine daha çok yaklaştıracak.

Kripto para sektöründe yeni çıkan birçok proje geleneksel bağlamda finansal engelleri aşmaya çabalıyor. Binance, bu yeni projelere destek vermek için kurulan bir platform olan Gitcoin’e bir yardım eli uzatmaya karar verdi. Binance Smart Chain, proje için 100 bin dolar hibe ettiğini açıkladı. Başlangıçtan beri Binance Smart Chain, 11 projeye hibe verdi. Binance tarafından desteklenen Bounce, DeFiStation, JustLiquity ve PARSIQ gibi projelere Gitcoin de eklendi.

Gitcoin, kitle fonlaması ve vakıf hibeleri aracılığı ile blockchain projelerini destekleyen geliştirme odaklı bir platformdur. Projenin misyonu, Web3’teki projeleri büyütmek ve sürdürülmesini sağlamaktır.

Kripto para camiasında CZ olarak bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yapılan açıklamaya göre bu paranın bir kısmı Gitcoin eliyle Ethereum tabanlı projeleri desteklemeye yarayacakken bir kısmı da Web3 hackathonlarında kullanılacak.

“Binance Smart Chain ve Ethereum rakip değil”

Binance paylaştığı blog gönderisinde, Binance Smart Chain’in ve genel olarak tüm kripto para sektörünün büyümesi için farklı blockchainler ile çalışmanın önemli olduğunu vurguladı. Borsa, Binance Smart Chain ve Ethereum‘un iki ayrı blockchain olmalarına rağmen asla rakip olmadıklarını belirtti.

Binance gönderisinde Blockchain endüstrisindeki bir platform olarak birlikçe çalışmanın değerini vurguladı ve yeniliklere açık olarak genel anlamda blockchain ekosistemi için daha fazla kullanım alanı bulunması gerektiğini söyledi.

CEO CZ de Ethereum tabanlı yeni nesil uygulamaları ve hizmetleri desteklediklerini ve kripto para sektörünü bir bütün olarak inşa etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Zhao gelecekteki merkeziyetsiz finans ekonomisi için daha fazla altyapı oluşturmak istediklerini de açıkladı.

“Gelecek merkeziyetsiz yapıda ve biz Binance’i oraya ulaşmak için bir köprü olarak görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!