Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yıl Gerçekleşen DeFi Saldırıları 100 Milyon Dolara Mal Oldu!

CipherTrace, DeFi platformlarında gerçekleşen hack saldırılarının 2020 yılında kripto para platform ve kullanıcılarına 100 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. Rapora göre, 2020 yılının ilk yarısında yapılan hack saldırılarılarının %40’ı DeFi platformlarında gerçekleşti.

Blockchain şirketi CipherTrace, 2020’nin ilk yarısında DeFi platformlarında gerçekleşen hack ve saldırıların kripto para platformlarında gerçekleştirilen tüm saldırıların %40’ını oluşturduğunu tespit etti. Şirket, DeFi protokollerinin hack, kara para aklama gibi birçok siber saldırıda savunmasız olduğunu ve bilgisayar korsanları için çekici bir hale geldiğini açıkladı.

2019’da saldırılar yok denecek kadar azdı

CipherTrace, 2020 Ocak-Haziran ayları arasında DeFi üzerinde gerçekleşen hırsızlıklarda 51.1 milyon dolar çalındığını söyledi. Temmuz ayından bugüne kadar ise 47.7 milyon dolarlık bir kayıp görüldüğü ifade edildi. 2020 yılında DeFi saldırganlarının yıl içerisindeki tüm hack ve saldırıların %21’ini oluşturduğu belirtildi. Raporda üstünde durulan KuCoin saldırısında ise 281 milyon dolar değerinde paranın aklandığı söylendi.

2019 yılında DeFi saldırılarının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken şirket, artan hack ve saldırıları DeFi’lerin ralli gördüğü döneme bağladı. Şirket, KuCoin’i bir çıkış yolu olarak gören saldırganların kara para aklama ve hack riskini yükselttiklerini öne sürdü.

DeFi hackerlar için bir sığınak haline gelebilir

CipherTrace, DeFi protokollerinin düzenleme konusunda zayıf olduğunu ve herhangi bir kişinin sıfır KYC bilgisiyle verilere erişebilme ihtimali bulunduğunu söyledi. Denetlenmeyen akıllı sözleşmelerin birçok güvenlik açığı olduğunu söyleyen şirket, DeFi platformlarının hackerlar ve saldırganlar için bir sığınak haline gelebileceğini belirtti.

Decrypt’in konuyla ilgili haberinde, DeFi protokolü olan bZx‘in bu yıl 3 kez hacklendiğini aktardı. Şubat ayında 1 milyon dolar kaybeden platform, eylül ayında da 8.1 milyon dolar kaybetmişti. Haberde, dForce protokolünden de nisan ayında 25 milyon dolar çalındığı aktarıldı. Ayrıca Harvest.Finance‘in 34 milyon dolar kaybettiği hack saldırısından da söz edildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) DeFi platformlarında gerçekleşen saldırıları fark ettiğini söylediği ifade edilirken, Avrupa Birliği’nin de merkeziyetsiz borsalar için yeni düzenlemeler getirmeyi tartıştığı ifade edildi. CipherTrace, son olarak DeFi akıllı sözleşmelerinin güvenliğinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!