Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Fransa’daki Blockchain Sektörünü Desteklemek Amacıyla 113 Milyon Dolarlık Girişimi Finanse Ediyor

Binance, Fransa’daki varlığını güçlendirmek, kripto para ve blockchain sektörünü desteklemek amacıyla France FinTech ile 113 milyon dolarlık girişimi finanse edecek.

Bu girişim, “Binance’in genel merkezi Fransa’da mı olacak” iddialarını ortaya çıkardı.

Kasım ayında duyurulan ve Objective Moon olarak adlandırılan girişim, Binance’in Fransa’da bir araştırma ve geliştirme ofisi kurmasını ve kriptoya yeni başlayanlar için eğitim programları sağlayacak.

Objective Moon’un amacının, blockchain ekosistemini geliştirmek ve  hızlandırmak olduğu belirtildi.

Kripto ekosisteminde ilerleyebilmek için AR-GE merkezine sahip olmak zorunda olduklarını belirten Binance’in Fransa Genel Müdürü David Princay, “böyle bir girişimi tek başınıza hayata gerçiremezsiniz” dedi.

Piyasa değeri yaklaşık 1.5 milyar dolar olan kripto para cüzdan firması Ledger ve EdTech şirketi OpenClassrom adlı eğitim programlarını geliştirmek için Objective Moon’da yer alacak.

Princay, şirketin Fransa’daki yatırımın üzerine yöneltilen Binance’in genel merkezinin Fransa’ya kurulup kurulmayacağı sorusuna; “söylediklerimin üzerine ekleyecek bir şey yok” diyerek cevap vermekten kaçındı.

Fransa’nın Dijital Geçiş ve Elektronik İletişimden Sorumlu Devlet Bakanı Cedric O, regülasyonlar hakkında “Regülasyonlar, inovasyon için çok olumlu bir işaret. Dijitale tamamen geçiş için tam olarak incelenmemiz ve denetlenmemiz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Ledger’ın baş editörü Ariel Wengroff CNBC’ye verdiği röportajda, Ledger’ın cüzdan sektöründe kripto, blockchain ve Web3 farkındalığını artırmak için Binance ile girişime katıldığını söyledi ve Ledger’ın sağlayacağı yeni nesil eğitim programı, geleneksel eğitime göre kripto endüstrisinin daha hızlı gelişmesini sağlayacağını belirtti.

Kripto varlık piyasasının düzenlenmesi (MiCA) yasa tasarısının, önümüzdeki aylarda Avrupa Parlamentosu’nda görüşülmesi planlanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!