Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Merkez Bankası Parası 2024 Yılına Kadar Piyasaya Sürülecek -Meksika Merkez Bankası

Meksika Merkez Bankası, dijital merkez bankası parasının (CBDC) 2024 yılına kadar dolaşıma gireceğini söyledi.

Meksika hükümeti Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden 30 Aralık 2021 tarihinde yapılan paylaşımda, Meksika Merkez Bankası’nın yaklaşık 2 yıl içerisinde kendi dijital merkez bankası parasını (CBDC) çıkarmayı hedeflediğini duyurdu.

Meksika Merkez Bankası, yeni teknolojileri ve yeni nesil ödeme sistemlerini dikkate alarak, kendi dijital merkez bankası parasının (CBDC) 2024 yılına kadar dolaşımda olacağını bildirdi.

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Díaz de León, eylül ayında yaptığı bir açıklamada bitcoin’i bir para birimi olarak değil “takas malı” olarak gördüğünü söylemişti.

Dijital pazarlama ajansı Sherlock Communications tarafından eylül ayında yayınlanan “Blockchain Latin Amerika Raporu 2021“de;

Meksika’nın önde gelen borsası Bitso.com, şu anda ülke genelinde 140.000’den fazla markette bitcoin cüzdanları için nakit para yatırma ve çekme hizmeti sunuyor. Bu, 140.000 marketin etkin bir şekilde kripto para ATM’sine dönüştürüldüğü anlamına gelir.

ifadelerine yer verildi

Raporda ayrıca, Meksikalılar arasında kriptonun en büyük kullanım alanlarından biri olarak para gönderme işlemleri olduğuna yer verilirken Meksika Merkez Bankası‘nın ülkedeki finansal hizmetlerin toplumun tüm üyelerine yayılmasına odaklandığı bildirildi.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!