Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance-FTX Arasında Yaşanan Savaşa ByBit de Dahil Oldu: Alameda Likidite Sağlamak İçin BIT mi Sattı

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in yönetimi altında bulunan Alameda Research, kripto para borsası Bybit ile olan anlaşmasını ihlal ederek BitDAO (BIT) satışı gerçekleştirdi.

Alameda Research tarafında FTX token (FTT) krizi devam ederken şirket, piyasadaki konumunu korumak için elinde tuttuğu varlıkların satışına başladı. Bu likidite arayışı esnasında Alameda Research’ün Bybit borsasının yerel token’ı olan BIT satışı yaptığı fark edildi.

3,36 milyon FTT karşılığında yapılan 100 milyon BIT dönüştürme işlemi, Bybit cephesi tarafından tepkiyle karşılandı. Her iki taraf arasında yapılan anlaşmaya göre tarafların elindeki FTT ve BIT varlıklarını 3 yıl boyunca satmaması kararlaştırılmıştı.

Söz konusu satış işleminin ardından BIT fiyatında yaklaşık %30’luk bir düşüş görüldü.

Alameda tarafının anlaşmayı bozmasının ardından açıklama yapan BitDAO, 24 saat içinde bu işleme dair mantıklı bir açıklama gelmezse ellerindeki 3362315 adet FTT’yi satmak için harekete geçecek.

On-chain analiz platformu Nansen tarafından verilere göre FTX’in sıcak cüzdanında anlık olarak 97 milyon BIT bulunuyor. Bu sayı, 3 yıllık anlaşmanın bir parçası olan 100 milyonun altında olmasına rağmen çok ciddi bir satış söz konusu değil.

BIT satış haberinin piyasada yayılmasının ardından Twitter üzerinden açıklamada bulunan Alameda CEO’su Caroline Ellison, Bybit CEO’suna hitap ederek satışların kendilerine ait olmadığını ifade etti:

Satışlar bize ait değil. Ortalık sakinleştiğinde size fonların kanıtını sunacağız.

Alameda Research’ün bilançosundaki spekülasyonlardan sonra Binance elindeki bütün FTT’leri tasfiye etme kararı almıştı. Bunun ardından her iki cephe arasında yaşanan atışmalar hem FTT fiyatını hem de genel olarak kripto para piyasalarını etkilemeye yetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!