Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve FTX Arasında Kılıçlar Çekildi: Binance FTX Tokenlarını (FTT) Tasfiye Edecek

Dünyanın en büyük kripto para borsaları Binance ve FTX arasındaki soğuk savaş sıcak savaşa dönüşürken Binance cephesi, elindeki tüm FTX Tokenları (FTT) satma kararı aldığını açıkladı.

Binance CEO’su CZ dün itibariyle FTX ve Alameda Research hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CZ tarafından yapılan açıklamada Binance’in elindeki FTT varlıklarını satmak için harekete geçtiği ifade edildi. Satılacak miktarın net karşılığı bilinmese de Binance’in geçen yıl FTX sermayesinden çıkışının bir parçası olarak yaklaşık 2,1 milyar dolar değerinde BUSD ve FTT sahibi olduğu bildirilmişti.

CZ’nin attığı bu adımın arkasında ise geçtiğimiz günlerde açıklanan ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’in diğer şirketi olan Alameda Research’ün mali durum raporlarının yer aldığı tahmin ediliyor. Alameda’nın bilanço raporunda şirketin sahip olduğu 14,6 milyar dolarlık varlığın büyük bir kısmını FTT tokenların oluşturduğu ortaya çıkmış ve bu bilgi piyasalarda endişe yaratmıştı.

CoinDesk tarafından incelenen ve sızdırılan bir bilanço raporunda, Alameda’nın 30 Haziran itibariyle 5,8 milyar dolarlık FTT tokenine sahip olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Cumartesi günü Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, Alameda’nın sızdırılan bilançosunda “yansıtılmayan” 10 milyar doların üzerinde varlığa sahip olduğunu tweetleyerek söylentilere yanıt verdi.

CZ söz konusu satışların piyasayı mümkün olduğunca az etkileyecek şekilde yapılacağını ve bu sebeple bu satış işlemlerinin piyasa koşullarına göre birkaç ay sürebileceğini belirtti. Her ne kadar sert bir etki yaratılmak istenmese de dün FTT fiyatında büyük dalgalanmalar ve tasfiyeler yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!