Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chiliz (CHZ) ve Fan Tokenlarda Dünya Kupası Etkisi: Yükseliş Sürecek Mi?

Fan token ihraççı şirketi Chiliz’in yerel token’ı CHZ, Dünya Kupası’nın yaklaşmasıyla beraber yukarı yönlü hareketlenmeye başladı.

Dünya Kupası’nın yaklaşmasıyla birlikte harekete geçen fan tokenlar yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük iki futbolcusu Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin takımları son 7 günde %30’a yakın artış yaşadı.

Portekiz Milli Takımı’nın fan token’ı (POR) %36 yükseliş yaşarken Arjantin Milli Takımının fan token’ı (ARG), %30 artış gösterdi. Ayrıca bu tokenlarını ihraççısı Chiliz’in yerel token’ı CHZ, son 7 günlük periyotta %22’den fazla yükseliş performansı sergiledi.

Chiliz Teknik Analiz

200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde seyreden CHZ, direnç bölgesine gelmiş gibi görünüyor. Bu seviyeleri aşması durumunda CHZ’nin, sırasıyla 0,41 ve 0,55 dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Ünlü Analist Peter Brandt da Chiliz’in grafiğinde görünen Ters-Omuz-Baş-Omuz (TOBO) görünümüne değinerek şu ifadelere yer verdi:

Klasik formasyonlar kripto para piyasasında geçerli olmuyor. Ancak yine de klasik bir formasyon bu durumda “sihirli” olabilir.

TOBO formasyonunun çalışması durumundaki hedefi ise 0,48 dolar seviyeleridir.

Ayrıca CHZ’nin direnç bölgesinden tepki alması durumunda 200 günlük ortalamasına kadar düşüş yaşama ihtimali bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!