Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta Binlerce Çalışanını İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor -WSJ

Yaklaşık 88 bin çalışanı ile dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan Meta, kasım ayının ortasında binlerce çalışanının görevine son vermeyi planlıyor.

Wall Street Journal’ın (WSJ) 6 Kasım tarihinde yayınladığı rapora göre Meta, önümüzdeki günlerde binlerce çalışanını etkileyecek bir işten çıkarma hamlesine hazırlanıyor. Şirket geçtiğimiz aylarda maliyetlerini %10 aşağıya çekeceklerini bu yolda personel sayısını azaltmanın da etkili olacağını belirtmişti.

Piyasadaki teknoloji trendinin duraksamasıyla geçtiğimiz 12 ay içerisinde hisseleri %70’in üzerinde değer kaybeden sosyal medya şirketinin giderleri ise keskin bir şekilde arttı. Son çeyrek serbest nakit akışının kaçınılmaz olarak %98’in üzerinde azalması ile şirket, maliyetleri yeniden düzenleyeceğini belirtti. Alınan bilgilere göre Zuckerberg, haziran ayının sonunda genel bir toplantıda, “Gerçekçi olursak, muhtemelen şirkette burada olmaması gereken bir grup insan var.” dedi.

Meta, 2022’in üçüncü çeyreğinde metaverse alanındaki çalışmalarından 3,7 milyar dolar zarar açıklarken şirketin bu alandaki toplam zararı ise 9,7 milyar dolara ulaştı. CEO, üçüncü çeyrek finansal raporlarının yayınlanmasının ardından yapılan basın açıklamasında, bu alanın görünenden fazlasını ifade ettiğini ve yatırımlarında sabırlı olanların kazançlı çıkacağına inandığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!