Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance-FTX Gerilimi Tüm Piyasayı Vurdu: Bitcoin (BTC) Yeniden 20.000 Doların Altında

Kripto para piyasasında Binance ve FTX arasındaki gerilim devam ederken Bitcoin (BTC), %5’e yakın değer kaybı yaşadı.

Bitcoin TSİ sabah saatlerine doğru sert bir düşüşle psikolojik bir bölge olarak görünen 20.000 dolar seviyesinin altına düştü. Bu süreçte yaklaşık 300 milyon dolarlık long (uzun) pozisyon tasfiye oldu.

FTX’in alt şirketlerinden Alameda Research’ün bilançosundaki spekülasyonlardan sonra Binance, elindeki bütün FTX token’ları (FTT) tasfiye etme karar almıştı. Bu kararın ardından başlayan tartışma bütün FTT başta olmak kripto para birimlerini etkiledi.

Bitcoin Teknik Analizi

100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde “yine” kalıcı olmayı başaramayan Bitcoin, Binance-FTX arasında yaşanan gerilimle birlikte düşüş yaşadı.

21.500 dolar seviyelerine karar yükseliş yaşamasının ardından sert düşüş yaşayan Bitcoin, 19.600 dolar seviyelerinde bulunan “yeşil bölge olarak belirtilen” order block’tan küçük bir tepki almış gibi görünüyor.

Düşüşün devam etmesi durumunda “oldukça yorulduğu” düşünülen destek seviyesi 18.600 doların,  Bitcoin için kötü senaryolara yol açabileceği düşünülüyor. Ancak burdan aldığı tepkiyle yukarı yönlü hareketine başlarsa Bitcoin, tekrardan 21.500 dolarlara ardından 25.000 dolarlara kadar yükselebilir.

  • İçerikte yer alan veriler editörün kendi düşünceleridir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!