Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Gizlilik Odaklı Kripto Para Mobile Coin’e Yatırım Yaptı

Gizlilik sağlama parolası ile yola çıkan Mobile Coin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Binance Labs’in proje için yapılan fonlamada en büyük desteği verdiği belirtildi.

Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance’in bir yan şirketi olan Binance Labs’in Bitcoin ve Ethereum cinsinden toplam 30 milyon dolarlık yatırım yaptığı bilgisi Mobile coin takipçileri ile paylaşılırken, bu iki şirket arasındaki iş  birliği sebebiyle Mobilecoin’in Binance’de listelenmesi konusunda bir öncelik alabileceği bilgisi de paylaşıldı.

Binance Labs ile kurulan iş birliğinin yanı sıra sektörün önemli isimlerini de bir bir bünyesine katan ve gizlilik konusunda kripto paraların çektiği çeşitli eksiklikleri gidermek için yola çıkan Mobile Coin, teknik danışman olarak kadrosuna şifreli mesajlaşma uygulaması Signal’in kurucusu Moxie Marlinspike’ı katarken; Google’da 2010’dan beri görev yapan Shane Glynn’i de yasal işlerle ve kripto para düzenlemeleri ile ilgilenecek birimin başına getirdi.

2017 Aralık ayında şirket tarafından yayınlanan white paperda da yazdığı üzere Mobile Coin ekibi yola; hızlı, gizli ve kolay kullanılan bir kripto para yaratmak için çıktı. Kısıtlı kaynağa sahip ve gizli ve uzun kodları tutmanın zor olduğu yerlerde, hiçbir ödeme servisine bilgi vermeden kullanıcılarına hizmet etme amacı taşıyan ürün; ölçeklenebilme ve hız konusunda daha hızlı uyum sağlamak için ise Stellar’ın protokolünü kullanacak. Aynı zamanda ürünün son halinin de, mobil mesajlaşma uygulamasında kullanabilecek formda olacağı belirtiliyor.

Whitepaperda belirtilen ifadeye Mobile Coin, mesajlaşma uygulamalarında kullanılcak tarzda tasarlanacak. Whitepaperın konuyla ilgili bölümünde, şu ifadeler yer aldı:

”Mobile Coin cüzdanları; Whatsapp, Facebook Messenger veya Signal gibi mesajlaşma uygulamaları ile entegre olabilecek şekilde tasarlanacak.”

Yapılan yatırım hakkında Binance Labs’den ise şu açıklama yapıldı:

”Mobile coin gibi cep telefonu odaklı, kullanıcı dostu ve arkasında önemli bir ekip bulunan bir kripto paranın önemli bir iş yapacağını düşünüyoruz. Özellikle ana akım sistemde kripto para kullanımının artmasında bu tarz projelerin büyük rol oynayacağı kanaatindeyiz. Binance ekibi olarak Mobile Coin ile aynı vizyonu paylaşıyor ve yaptıkları işlerde onlara destek olabilme şansını elde ettiğimizden ötürü, kendimizle gurur duyuyoruz.”

Binance daha kısa bir süre önce de, Uganda’daki bir kripto para organizasyonu olan Crypto Savannah ile iş birliği yapmış ve ülkedeki genç nüfus istihdamını ve ülkeye gelen yatırımı arttırmayı amaçladıklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment