Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fujitsu Avrupa Yöneticisi: IOTA’nın Potansiyeli Çok Yüksek

Fujitsu’nun merkez Avrupa bölgesinden sorumlu yöneticisi Rolf Werner, Hannover’de  katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamalarda, IOTA ile ilgili enteresan ifadeler kullandı.

IOTA’nın geleceğinin çok parlak olduğunu belirten Werner, IOTA’nın gelecekte dünya çapında bir otomasyon ürünü olacağını düşündüğünü belirtti.

IOTA’nın son projesi olarak ortaya çıkan ve merkezi olmayan bir sistem ile p2p bir ağı içeren ve veri transferinin güvenli bir şekilde aktarılmasını yarayan Tangle hakkında konuşan Werner, bunun teknolojik cihazların kendini otomatik denetlemesine yardımcı olacağını belirtti.

IOTA şu an için insan eli değmeden para transferleri için özelleştirilmiş DAG sistemi üzerinden işlemeye devam ederken, Fujitsu da IOTA ile ürün gelişimi ve geri bildirimi için iş birliği yapıyor. Tüm bu süreçler Fujitsu’ya şirketin her bir parçasını ve makinesini izleme şansı verirken, aynı zamanda her şey tek bir merkezden yönetilebiliyor.

IOTA’nın Tangle projesi ile Fujitsu’nun da aralarında bulunduğu birçok firmanın dağıtık defter teknolojisinin bazı kısıtlamalarından kurtulacağını belirten Werner, şunları söyledi:

”Bu yeni teknoloji gayet ölçeklenebilir, enerji anlamında tasarruflu ve ücretsiz para transferi yapmamızı sağlıyor. İşte tüm bu özellikleri ile IOTA’nın Tangle’ının gelecekte global otomasyon alanında rehber bir sistem olacağını düşünüyorum.”

Öte yandan konuyla ilgili bir mesaj paylaşan Reddit kullanıcısı Daphne ise şunları ifade etti:

”IOTA teknoloji alanındaki her bir parçanın resmen birbiri ile iletişim kurmasını sağlayacak teknolojileri üretmeye devam ediyor. Tangle da bunlardan biri ve teknoloji sektörünün büyük devleri sistemin potansiyelini anladığında ve açığa çıkardığında, tam bir patlama yaşanacak. Bana göre insanlar yavaş yavaş uyanıp IOTA’nın zaferini koklamaya başlayacaklar.”

Sistemin olumsuz yanları olacağını düşünen kişiler de yok değil. Örneğin, bir kripto para forum sitesinde yazan bir kullanıcı, şu ifadeleri kullandı:

”Bu iş bana biraz korkutucu geliyor çünkü işin sonunda olay Terminatör serisine gidecekmiş gibi duruyor. Makineler birbirleri ile anlaşacak ve çözüm üretecekler. İnsanlığın sonunu da pek tabii ki böylesi şeyler getirebilir. Aynı zamanda tüm bu merkezi olmayan projeler deyip durduğumuz şeylerin aslında birilerinin kontrolünde olması da hayli can sıkıcı.”

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment