Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reklamın Böylesi: TD Ameritrade, Bitcoin Blockchain’ine Logosunu Çizdi

Ünlü online komisyon sitesi Ameritrade, çok enteresan bir reklam çalışması metodu ile kripto para camiasındaki insanları hayrete düşürdü.

Geçtiğimiz günlerde şirket tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin’in Blockchain’i üzerinde tam 68 adet geçersiz Bitcoin transferi gerçekleştirilerek, ortaya TD Ameritrade bayrağının çıkarıldığı bilgisi, okuyucular ile paylaşıldı.

OP_Return adı verilen özelliği kullanarak Bitcoin’in protokolüe karakter yerleştirme şansı edinen şirket, geçersiz 68 Bitcoin transfer işlemi yaparak Blockchain’e logoyu çizmeyi başardı. İşin daha da ilginci, Blockchain’in doğası gereği Ameritrade’in yaptığı bu reklam; sonsuza dek Blockchain’de kalacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada böylesi işlerle uğraşmayı şirket olarak çok sevdiklerini belirten Ameritrade yetkilileri, şu ifadeleri kullandı:

”Yeni çıkan teknolojilerin keyifli taraflarını açığa çıkarmaya adeta bayılıyoruz. Bu sefer de böylesi bir işlem yapıp eğlenmek istedik. Bayrağı Blockchain’e çizmeye ve yerleştirmeye çalıştık ama görülen o ki onu oraya sonsuza dek gömdük. 

OP_Return adı verilen bir sistem sayesinde Blockchain’e böylesi özel ifadeler,  birtakım bazı mesajlar ve karakterler yerleştirmek mümkün. Biz de, 68 adet geçersiz Bitcoin transferi yapıp her birindeki 80 karakter limitini kullandık ve ortaya böylesi bir bayrak çıkardık.”

Blockchain.Info sitesi de açıklamayı doğrular niteliğinde bir veriyi bizlere verirken, bu bayrak çiziminde yapılan hiçbir Bitcoin transferinin gerçekleşmediği bilgisi not düşüldü.

OP_Return özelliği blockchaine ilk kez 2013 yılında kullanıcıların transfer esnasında bazı mesajlar bırakabilmesini sağlamak amacıyla kullanıma açılırken, bazı geliştiriciler ise bu gelişmeden pek memnun değil. Örneğin son olarak Bitcoin Core 0.9’da bu olaya değinilmiş ve böylesi bir şeyi kullanmanın kötü  bir fikir olduğu belirtilmişti.

Bitcoin’in resmi wikipedia sayfasında ise OP Return için bilgiyi ileten bir araç ifadesi yer alıyor.

Öte yandan Ameritrader çalışanları olaydan dolayı hayli mutlu olduklarını belirtirken, bunun bir parçası olduğumuz için gururluyuz, dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment