Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hacklenmesi Sonrası Piyasa Ne Durumda?

Kripto para piyasası 7 Mayıs tarihinde yaşanan bir olayın şokuyla 8 Mayıs tarihinde kırmızı bir güne uyandı. Binance kripto para borsasının saldırıya uğraması ve 7.000 adet BTC’nin çalınması, piyasayı beklenmeyen bir düşüş grafiğine soktu

Yaşanan hacklenme olaylarında kripto para piyasası genellikle çok sert bir düşüş yaşamakta olsa da, Binance gibi dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisinin hacklenmesi sonrası Bitcoin ve diğer kripto para birimleri nispeten çok sert bir düşüş yaşamadılar.

Bitcoin basın saatine göre %1.01 bir düşüş yaşarken, fiyat hala 5.880 dolar üzerinde tutunmayı sağlıyor. Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para konumundaki Ethereum, basın saatine göre %4.04 bir düşüş yaşamakta ve geçtiğimiz günlerde gündeme gelen CFTC haberi sonrası elde edilen yükselişin hepsi kayboldu.

XRP küçük çaplı bir düşüş yaşıyor ve birim fiyatı uzun süre sonrası 0.30 doların altına indi. Bunun yanı sıra hacklenme ile birinci dereceden ilişkili olan Binance Coin, %6.61 civarında düşüş yaşıyor. Binance bütün fonların güvende olduğunu ve kayıpların karşılanacağını açıklasa da, Binance Coin bünyesinde yaşanan düşüş biraz  daha devam edecek gibi duruyor.

Kripto para piyasası toplamda hacklenme olayı sonrası yaklaşık 6 milyar doların üzerinde değer kaybı yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment