Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’nin IEO İle Piyasaya Sürdüğü Tokenler Ne Kadar Kazandırdı?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance aslında bu başarısının büyük bir kısmını 2019 yılının başlarından itibaren devreye yeniden soktuğu Binance Launchpad‘e borçlu. Binance, iki yıl önce kullandığı platformu tekrar devreye sokarak Tron ortaklığı ile BitTorrent Token‘in (BTT) borsa aracılığıyla satışını yani IEO’sunu gerçekleştirdi.

Yatırımcıların inanılmaz kar ettiği bu IEO, tabii ki devamında başka token satışlarını da getirdi ve bundan sonra Fetch, Celer, Matic ve en son da yakında yapılacak olan Harmony geldi. Satışa sunulan tokenlerin ilk satıştan listelendiği tarihe kadar olan sürede sağladığı kazanç oranına bakıldığında birinciliği %354 ile BitTorrent, ikinciliği %343 ile Fetch.AI, üçüncülüğü %273 ile  Celer, dördüncülüğü ise %128 ile Matic Network ele geçirmekte.

Satışı gerçekleştirilen tokenlerin satış anından şimdiye kadar olan getirilerine bakıldığında neredeyse hepsi yatırımcılara dolar bazında en az %132 oranında getiri sağlamış. Bunların en kazançlısı %786 oranında USD getirisi ile BitTorrent gibi gözükürken, ikinci sırada Matic Network, üçüncü sırada Celer, son sırada ise Fetch.AI yer almakta.

Binance Coin ise BitTorrent Token satışından bu yana değerini yaklaşık olarak 4.5 kat arttırmayı başardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment