Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Para Projesi Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Detay!

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz 2018 yılının başlarından beri kendi kripto para birimini piyasaya süreceği söylentileri ile anılsa da, bu haber özellikle son birkaç aydır inanılmaz ivme ve yankı yakaladı. Peki bunca spekülasyon arasından Facebook’un ‘olası’ kripto projesi hakkında ne biliyoruz?

1. ‘Libra’ Projesi Artık Somut Bir Zemin Kazandı

Facebook’un kendi kripto para birimini çıkarması birçok kişiye göre hala spekülasyon olarak gözükse de, firma Mayıs ayının başlarında ABD Ticari Marka ve Patent Ofisine başvuru yaparak Libra’nın ticari marka haklarını resmen eline aldı.

2. PayPal Mafyası Toplanıyor

2018 yılında David Marcus önderliğinde başlatılan sözde blockchain ekibine önemli isimler katan Facebook, özellikle zamanında PayPal bünyesinde mükemmel işler başarmış ve aralarında Elon Musk, Reid Hoffman, Luke Nosek, Ken Howery gibi ünlülerin yer aldığı kişileri ekibine katması ile dikkat çekti. Görünüşe göre gerçek bir hazırlık sürecine girildi.

3. Libra’ya Yenilik Yanlısı Ev Bulundu

Facebook Coin ekibi bir önemli adım daha attı ve 2 Mayıs 2019 tarihinde  İsviçre içerisinde bir fintech firması kurdu. İsviçre sicil kayıtlarına göre kurulan firma temel olarak ”ödeme işlemlerine, finansmana, kimlik yönetimine ve veri analizine” odaklanacak.

4. Facebook Coin WhatsApp İçin Geliyor

Henüz spekülasyon boyutunda olsa da, özellikle PayPal ekibinden önemli isimlerin kadroya katılması ve İsviçre içerisindeki firmanın sicil kaydında ödeme işlemi detayının yer alması, Facebook’un kripto para biriminin temel olarak WhatsApp üzerinden ödeme yapmak için kullanılacağı izlenimini yaratmakta.

5. Facebook Coin E-Ticaret İçin Kullanılacak

Kulislerde yer edinen bir başka söylenti ise, Facebook’un kendi kripto para birimi için birçok e-ticaret devi ile masaya oturduğu ve bunu piyasaya sürmeden önce bunlardan birisiyle anlaşma imzalamak istediği oldu. New York Times’ın aktardığı habere göre sosyal medya devi 1 milyar dolara kadar yatırım  ve işlemleri beraber yürütebileceği bir e-ticaret devi arayışına çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment