Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İlk LUNC Yakımını Gerçekleştirmek Üzere: Bugüne Kadar Yakılan LUNC Miktarı 8 Milyara Yaklaştı

Popüler kripto para borsası Binance’in, yatırımcıları heyecanlandıran Terra Classic (LUNC) yakım verilerini yarın açıklaması bekleniyor. Arz azalırken LUNC fiyatındaki volatil hareketlerde artış yaşanıyor.

Binance geçtiğimiz hafta LUNC’nin tüm alım satımlarından alınan işlem ücretlerinin %0,1’ini LUNC yakımı için kullanacağını açıklamıştı. Açıklamada, yakılacak LUNC miktarının Tether (USDT) cinsinden değerinin blockchain kimliğiyle birlikte her hafta duyurulacağı belirtildi. Binance ayrıca LUNC’nin toplam işlem ücretlerinin hesaplanmasını her haftanın pazartesi günü yapacağını ve raporun her hafta salı günü yayımlanacağını söyledi.

Binance’in yakma eylemi için marjin ve spot LUNC çiftlerinin işlem ücretlerini toplamasının ilk aşaması 1 Ekim’de sona erdi. Lunc.tech tarafından sağlanan verilere göre şimdiye kadar toplamda 7,7 milyar adet LUNC yakıldığı görülüyor. Söz konusu verilere göre her gün çeşitli yollarla yaklaşık 300 milyon adet LUNC yakılıyor.

Toplam arzın 5 trilyon olduğu düşünülürse, bu hızla gidildiğinde hepsinin yakılabilmesi için geçmesi gereken sürenin 45 ile 55 yıl gibi bir süreye tekabül ettiği görülebilir. Arzın azalması, çok konuşulan ve mayıs ayında yatırımcılarını büyük zarara uğratan LUNC’u kurtarmaya yetecek mi bunu ilerleyen süreçler gösterecek.

Coingecko verilerine göre haberin kaleme alındığı esnada LUNC fiyatı günlük %8‘lik bir düşüş ile 0,00032 dolar seviyesinden piyasalarda işlem görmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!