Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Network (CEL) Kurucusu İflastan Haftalar Önce 10 Milyon Dolar Çekti: Yaşanacakları Biliyor Muydu?

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network’ün (CEL) kurucusu ve eski CEO’su Alex Mashinsky’in iflastan sadece haftalar önce şirketten 10 milyon dolar çektiği öğrenildi.

Financial Times’ın (FT) konu ile ilgili raporunda yer alan kaynaklara göre Celsius Network’ün kurucusu ve eski CEO’su Alex Mashinsky, şirketin nakit akışı bozulmadan ve müşterilerin varlıklarını dondurarak iflasa gitmeden sadece haftalar önce şirketten 10 milyon dolar çekti. Mashinsky’ın bu hamlesi, iflası önceden bilerek kendini korumaya almış olabileceğini akıllara getirdi.

Alex Mashinsky’ın sözcüsü, Manhisky’ın teminatsız alacaklılar komitesine gönüllü olarak açıkladığı para çekme işlemlerinden sonra dahi Mashinsky ve ailesinin 44 milyona yakın dondurulan varlığı olduğunu belirtmişti. Çekilen 10 milyon doların ise Alex Mashinsky’ın genellikle eyalet ve federal vergilerini ödemek için kullandığı bir hesaptaki kripto paraların yalnızca belirli bir kısmını oluşturduğu sözcü tarafından bildirildi. Ayrıca sözcü mayıs ayından gerçekleşen bu çekimden önceki 9 ayda çekilen miktara eşit para girişi yapıldığını öne sürdü.

Konuya yakın kaynaklardan birinin ifadelerine göre çekilen 10 milyon doların 8 milyon doları vergileri karşılamak için çekilmişti. Kalan 2 milyon dolar ise Manhinsky’ın önceden planladığı bir emlak yatırımı ile bağlantılıydı.

Haziran ayında para çekme işlemlerini durdurarak iflas sürecine giren şirketin CEO’su Alex Manhisky 27 Eylül‘de görevinde ayrılacağını açıklamıştı. Ayrıca yapılan açıklamalarda yeni bir CEO bulunana dek pozisyonu şirketin CFO‘su Chris Ferraro’nun üstleneceği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!