Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yükseliş Sinyali: Borsalardan 34.000 BTC’lik Büyük Çıkış

On-Chain analitik firması Santiment’in son verilerine göre 30 Eylül tarihinde borsalardan 34.723 Bitcoin’in (BTC) çıkışı yaşandı.

Santiment resmi Twitter hesabından paylaştığı gönderide, 30 Eylül tarihinde borsalardan 34.723 Bitcoin’in çıkış yaptığını ve en son borsalardan bu kadar Bitcoin çıkışı yaşandığında fiyatın 4 hafta içerisinde %22’ye yakın yükseliş yaşadığını bildirdi.

Coinglass verilerine göre Bitcoin, tarihsel olarak genellikle yılın son çeyreklerinde yükseliş performansı gösteriyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayında yaklaşık %40’lık yükseliş yaşayan Bitcoin, bu yılın ekim ayında ise geride bıraktığımız 3 günlük periyotta %1,17’lik bir düşüş gerçekleştirdi.

2018 ve 2019 yılları haricinde nerdeyse her yıl son çeyrekte yükseliş yaşayan Bitcoin’in en çok yükseliş yaşadığı ayın ise kasım olduğu görülüyor. Borsalardan yaşanan çıkışın ise bu sebeple gerçekleştirilmiş olma ihtimali düşünülüyor.

Yaklaşık 2 haftadır oldukça düşük aralıkta hareket eden Bitcoin’in yakın zamanda yönünü belirlemesi bekleniyor. Birçok yorumcu ve analist, Bitcoin’in yukarı yönlü hareket etmesi durumunda 28.000 dolar seviyelerini hedefleyeceğini, aşağı yönlü hacimli bir hareket gelmesi durumunda ise 14.000- 16.000 bölgesine gidebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!