Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e İngiltere Ortaklarından Yanlış Beyan Suçlaması

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in İngiltere iştiraki ortaklarından Dimplx Limited, Binance’in büyük ölçüde hatalı finansal tablolar verdiğini iddia etti.

Financial Times’ın 13 Ekim tarihli raporuna göre Binance’in İngiltere iştiraki ortaklarından Dimplx Limited yöneticileri, Binance’in 2020 mali tablolarını işin niteliklerine, şirketin yükümlülüklerine ve varlıklarına uygun beyan etmediğini iddia etti. İddialarını bu ay kendi beyanlarına ek olarak İngiltere’nin yetkili kurumu Companies House’a sunan Dimplx, Binance’in küresel operasyonları hakkında şüpheleri gündeme getirdi.

Şirketin iddialarına göre Binance, 2020 yılında bir diğer İngiltere iştiraki olan Binance Digital’in bilançosuna 100 milyon sterlinlik bir yükümlülük kaydetmiş buna karşılık İngiltereli ortaklarına bu varlığın Binance.com müşterilerinin alacaklarına karşılık kaydedildiğini belirtmişti. Ancak Dimplx direktörü Simon Dingle’ın iddialarına göre bir sene boyunca Binance dışarıya herhangi bir ödeme yapmamış bunun yanı sıra İngiliz otoritelere gelir beyan etmediği için vergi de ödememişti.

Binance ise konu hakkında bazı ortak girişimlerde azınlık hissedarlarının, girişimin meyve vermemesi üzerine hayal kırıklığına uğradığına inandıklarını belirtmekle yetindi.

İngiliz finansal otoriteleri daha öncesinde vatandaşlarını Binance gibi diğer kripto para şirketlerine ve dijital varlıklara karşı uyarmıştı. İngiltere finansal otoritesi FCA, Binance’in şirketin anatomisi ve operasyonel yapısı hakkında temel bilgileri sağlayamadığını ifade etmiş bunun üzerine Binance gereken bilgileri ivedilikle sağlayarak FCA ile aralarındaki ilişkiyi onarmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!