Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kendi Merkeziyetsiz Borsasının Demo Versiyonunu Piyasaya Sürdü

Piyasadaki en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, Perşembe günü, çıkarmayı planladığı merkeziyetsiz borsanın (DEX) Demo versiyonunu piyasaya sürdüğünü açıkladı. Binance Chain isimli platform kullanıcıların merkezi bir kontrol olmadan trading pariteleri listeleyebilmesini sağlayacak. Binance’ın yoluna nasıl devam etmesi gerektiğine ise (merkezi mi merkeziyetsiz mi) topluluk karar verecek.

Binance CEO’su Changpeng Zhao konu hakkında şunları ifade etti:

”Buna piyasanın karar vermesine izin vereceğiz. Ancak bu ikisinin belirli bir süre boyunca beraber var olacağını düşünüyorum.”

Bunun yanı sıra Binance Chain’in demo versiyon olarak değil de resmi olarak ne zaman piyasaya sunulacağı hala bilinmezliğini koruyor ancak, Zhao’nun YouTube üzerinde bir video ile tanıttığı pre-alfa versiyonu, platform hakkında bir çok teknik bilgi sunuyor.

”Binance Merkeziyetsiz Borsasının (DEX) ilk (kabataslak, pre-alpha) demosu, tokenların piyasaya sürülmesini, listelenmesini ve trading işlemlerini gösteriyor.”

Binance söz konusu DEX projesini Mart ayı gibi erken bir tarihte duyurmuştu. Firma yaptığı açıklamada  Binance merkezi ve merkeziyetsiz borsasının aynı anda bağımsız iki platform olarak çalışacağını ancak birbirlerinden ara sıra faydalanacaklarını da vurgulamıştı.

Binance basın saatine göre, son 24 saat içerisinde elde ettiği 1 milyar dolardan fazla ticari hacmi ile, dünyanın en büyük merkezi kripto para borsalarından birisi. Platform o kadar büyük ve etkili ki, ne zaman yeni bir kripto para listelediğini açıklasa, söz konusu kripto para biriminin değeri %50 üzerinde artış yaşamakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment