Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kendisini Hackleyen Kişiye Ödül Vereceğini Açıkladı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance‘nin geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Avrupa odaklı platformu Binance Jersey dün hem Twitter adresini hem de platformun domain adresini bir hackera kaptırdı ve durum sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Binance Jersey sitenin domain adresini olaydan birkaç dakika içerisinde yeniden ele geçirse de, hacker resmi Twitter adresinde birkaç saat ‘takılmayı’ başardı. Binance tarafından yapılan açıklamaya göre hacker e-posta yoluyla hem domain hem de Twitter adresini ele geçirmeyi başarmış.

White hat olarak bilinen gruba dahil olan hacker temelde kötü amaçlı kişilerin tespit etmesi durumunda vahim sonuçlar oluşturabilecek açıkları bularak bunları platform sahiplerine iletmekte ve bunun karşılığında belirli bir ödül veya ‘bounty’ almakta. Kendisini LightningNetwo9 olarak tanıtan hacker da benzer bir yol izledi ve kendisinin ”güvenlik araştırmacısı” olduğunu belirttikten sonra Changpeng Zhao’dan kendisi ile iletişime geçilmesini talep etti.

Binance Jersey kontrolün yeniden ellerine geçmesinden sonra yaptıkları açıklamada hacker’a konuyla ilgili ödül verileceğini ve bunun yeniden olmaması için hizmet sağlayıcılar ile iletişime geçileceğini de vurguladı. Kısacası hem Binance hem de hacker amaçlarına ulaşmış oldular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment