Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden Yükselmiyor?

Bir süredir değer kaybeden Bitcoin geçtiğimiz günlerde 10 bin doların üstüne çıkmayı başarmış ancak bunun ötesine gidememişti. Sektördeki bazı analistler, Bitcoin fiyatının daha fazla yükselmemesinin birkaç farklı sebebi olduğunu düşünüyorlar.

Çin’deki Saadet Zinciri

Dovey Wan bundan birkaç gün önce Twitter üzerinden bazı gönderiler paylaşmış ve Çin’deki PlusToken adlı bir saadet zinciriyle ilgili bilgiler vermişti.

Elinde on binlerce Bitcoin olduğu düşünülen bu saadet zincirinin toplamda 3 milyar dolar değerinde para yönettiği düşünülüyor. Dovey Wan tarafından yapılan açıklamalara göre polisten kaçan bu saadet zinciri üyeleri, bu paraları harekete geçirdiler ve bu da piyasanın düşmesine yol açtı. Sektördeki bazı analistler Bitcoin fiyatının hala yükselişe geçmemesinin nedenlerinden birinin bu olabileceğini düşünüyorlar.

Bitcoin Sözleşmeleri

Bitcoinist gibi kaynaklara göre Bitcoin fiyatının yükselmemesinin bir diğer nedeni ise CME Group bünyesindeki Bitcoin sözleşmeleri.

Bu sözleşmelerin grafiklerine batığımızda 7 bin 177 dolar ve 8 bin 50 dolar seviyeleri arasında 870 dolarlık bir boşluk olduğunu görüyoruz. Kripto para uzmanları bu boşluğun doldurulması gerektiğini ve Bitcoin fiyatının bir şekilde bu seviyelere inmek zorunda kalacağını düşünüyorlar. Bitcoin fiyatı bu yüzden bir türlü 10 bin doların ardından yükselemiyor.

Yeterli İvme Yok

Bazı analistler ise Bitcoin fiyatının henüz rüzgarı arkasına alamadığını ve piyasanın bir süre boyunca durgun bir şekilde ilerleyeceğini söylüyorlar.

Bu isimler Bitcoin fiyatının bir süre daha 9 bin-14 bin dolar seviyeleri arasında kalacağını, bu seviyelerin üstüne çıkmak için ise oldukça iyi bir ivme gerekeceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment