Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Kurumsal Yatırımcılardan Bahsetti

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin‘in son zamanlarda yaşadığı yükselişin aslında kurumsal yatırımcılardan değil bireysel yatırımcılardan kaynaklandığını düşünüyor.

Kripto para piyasası bundan birkaç gün öncesine kadar oldukça iyi bir ivme yakalamış, Bitcoin fiyatı 13 bin dolara kadar yükselmişti. Sektör genelindeki pek çok analist bunu sektördeki kurumsal yatırımcı sayısının artmasına bağlıyordu. Ancak görünüşe göre Binance CEO’sunun daha farklı bir görüşü var.

Changpeng Zhao kısa süre önce Bloomberg’e bir röportaj verdi ve piyasanın durumu hakkında konuştu. Bitcoin fiyatının 11 bin dolar seviyesine gerilediği zamanlarda konuşan Changpeng Zhao, fiyatın bu seviyede kalmasının dahi bireysel yatırımcılar sayesinde olduğunu söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Kurumsal yatırımcıların daha hızlı bir şekilde çoğaldıklarını görmedik. Sadece iki tarafta da artış var. Ama 2019’da kripto para piyasasına giren kurumsal yatırımcıların sayısı çok fazla artmadı.”

Kurumsal yatırımcıların piyasada büyük bir rol oynadıklarını söyleyen Changpeng Zhao, buna rağmen piyasadaki ticaret hacimlerinin yüzde 60’ının bireysel yatırımcılardan geldiğini düşünüyor.

Binance bundan kısa süre önce platformuna marjin ticaret imkanı getirdiğini açıklamış, pek çok kripto para yatırımcısının ilgisini çekmişti. Şirket bu adımıyla birlikte platformdaki ticaret hacimlerini artırabilecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment