Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether ‘Yanlışlıkla’ 5 Milyar Dolarlık USDT Bastı, Sonra Bu Koinleri Ortadan Kaldırdı

Kripto para sektörünün belki de en tartışmalı ürünü olan Tether’den bugün yine çok konuşulacak bir hamle geldi. Stabil kripto paralar arasında en fazla hacme sahip olan ancak genel manada başta Bitfinex ile olan ilişkisi ve şeffaflık sıkıntısı sebebiyle sürekli olarak eleştri alan Tether, dün 5 milyar dolarlık USDT bastı.

İlgili gelişme, kripto para sektörünün son dönemde en önemli hesapları arasına giren Whale Alert tarafından paylaşırlıken, bu durum bir anda kripto para sektörünün gündemine oturdu.

Bu kadar büyük bir miktarda USDT basılmasının ana sebebi ne olabilir soruları sorulurken, daha sonra gerçek ortaya çıktı. Tether’in bu 5 milyar dolar değerindeki USDT’yi aslında bir hata sonucu ortaya çıkardığı ifade edildi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino da daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Omni’den TRON’a yapılan bir değiş tokuş işlemi esnasında virgüllere dikkat edilmemesinden doğan basit bir hata sonucu bu sürecin ortaya çıktığını söyledi.

Daha sonra ise bu 5 milyar dolarlık USDT, iki farklı işlem ile yakıldı. İlk seferde 500 milyon dolarlık USDT yakılırken sonra ise 4.5 milyar dolarlık yakıldı. Sektörde bu durumun gerçekten kaza mı olduğu yoksa Tether’in bir şeylerin peşinde mi olduğu sorusu da sorulmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment