Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Latin Amerika’da İnceleme Altında: Üst Düzey Yönetici İfadeye Çağrıldı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Latin Amerika ülkesi Brezilya’da soruşturma altına alınırken borsanın Brezilya yöneticisi kongre önünde ifade vermeye çağırıldı.

Binance’e yönelik baskılar dünya çapında artarken bir yenisi de Brezilya’dan geldi. Brezilyalı yerel medya kuruluşu Portal do Bitcoin tarafından aktarılan haberde, Brezilya’nın Binance’e soruşturma açtığına yer verildi. Soruşturma kapsamında Binance’in Brezilya yöneticisi Guilherme Haddad kongre karşısında ifade verilmeye çağırıldı.

Binance yetkilisinin ülkedeki dolandırıcılık odaklı piramit şemaları iddialarına ilişkin devam eden Parlamento Soruşturma Komisyonu (CPI) soruşturmasının bir parçası olarak çağırıldığı belirtildi.

Açık çağrının sözcüsü olan Brezilya Temsilciler Meclisi üyesi Milletvekili Alfredo Gaspar, Binance’in ülkedeki piramit şemaları tarafından varlık transferlerini kolaylaştırmak için kullanıldığını iddia etti:

Binance’in faaliyetlerini, B Fintech ile olan ilişkisini ve Brezilyalı tüketicilere zarar verdiği için yasal işlemle karşı karşıya kalan şirketlerle olan ilişkisini anlamak hayati önem taşımaktadır. Bu durum Binance’i devam eden soruşturmayla güçlü bir şekilde ilişkilendirmektedir.

Milletvekili Alfredo Gaspar tarafından sunulan 21 Haziran tarihli talep 27 Haziran’da CPI üyeleri tarafından oylanacak. Oylamanın çoğunluk tarafından kabul edilmesi halinde Haddad, Brezilya Temsilciler Meclisi’nin huzuruna çıkacak.

Portal do Bitcoin’e göre Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’e Brezilyalı müşterilerine Bitcoin vadeli işlem ürünleri sunmayı durdurması için baskı yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!