Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Malta’da Banka Hesabı Açıyor: Borsada Para, Direkt Dolar Olarak Çekilebilecek

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Amerikan basınına verdiği demeçte, Binance’in Malta’da bir banka hesabı açmaya hazırlandığını belirtti. Şu anda günlük ortalama 1.47 milyar dolarlık işlemle dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in, Zhao’nun ağzından duyulan bu planları, kulislerde büyük yankı uyandırdı.

Zhao’nun altını çizdiği banka hesabının açılması demek; birçok otoriteye göre Binance’in direkt olarak dolar bazında parayı, borsadan çekebiliyor oluşumuz anlamına da geliyor. Bilindiği üzere şu anda sadece kripto para odaklı çalışan borsaya eğer bir de dolar çekme ve yatırma özelliği gelirse, bu durumun birçok yatırımcıyı borsaya çekeceği ve likiditeyi de ciddi oranda arttıracağı konuşuluyor.

Zhao, banka hesabı hamlesinin; Binance’in merkezini Malta’ya taşıma kararı almasının ardından; şirketin verdiği en büyük karar olduğunu belirtirken; Malta’nın da Blockchain şirketleri için tam bir cennet olduğunu belirtti.

Doların resmi olarak borsaya girmesinin yol haritası ile de ilgili bilgi veren Zhao, Malta’da bu hizmeti bir yıl içinde hizmete sunmaya hazırlandıklarını belirtirken; aynı zamanda bu opsiyonu yakın dönemde Uganda ve Asya ülkelerinde de sunabileceklerini belirtti.

Binance’in Malta’daki aktivitelerinden bahsseden Zhao, şu anda işlerin kendileri açısından çok yolunda gittiğini ve ülkedeki geleneksel borsalar ile de gelecekte bir iş birliği kurabilmek için çalışmalar yürüttüklerinini de müjdesini verdi.

Malta’yı Blockchain ve kripto para girişimleri için çok uygun bir yer olarak tanımlayan Zhao, ülkenin Blockchain Adası lakabını sonuna dek hak ettiğini ifade etti. Yasal düzenlemelerin hem çok hoş görülü, hem de çok mantıklı olduğunu belirten başarılı yönetici, Malta hükümetine de bundan dolayı teşekkür ederken, sadece Mart ayı boyunca birçok kripto para şirketinin merkezini ülkeye taşıdığını da aktardı.

Binance’in bir ada satın aldığını ve burada Blockchain temelli işler yapacağı iddialarının sorulması üzerine ise, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Zhao, böylesi şeylerin pek de gerçekçi olmadığını belirtti. Bu tarz olayların teorik olarak gerçekleşmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığını kabul eden Zhao, buna karşın pratikte böylesi bir hamle yapmanın çok çok zor olacağını ifad etti.

Yine de insanların bu konuda yorum yapmasının bu konsepte olan ilgiyi gösterdiğini belirten Zhao, bunu da hayli ilginç bulduğunu sözlerine ekledi.

Şu aşamada Binance’in merkezi olmayan bir borsa oluşturmak için çalışmalara başladığını belirten Zhao, bu durumun şirketin gelecek planları arasındaki önceliklerden birisi olduğunu da ifade etti.

Firmanın, Blockchain projelerine gereken desteği ve yatırımı sağlamak için var gücü ile çalıştığını ve bu yönde olumlu dönüşler aldıklarını da belirten Zhao, bunu yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Hatırlanacağı üzere şirket, 20 dev firma ile Blockchain projeleri için sadece Binance Coin’in kullanılacağı 1 milyar dolarlık bir fon için görüşmeler yaptıklarını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment