Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kullanıcıları Marjin Ticareti Yapabiliyorlar!

Kripto para borsası Binance kullanıcıları artık resmen marjin ticareti yapabiliyorlar.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance platformunda marjin ticareti özelliğini ekledi. Binance yönetimi geçtiğimiz son birkaç aydır marjin ticaretini getirmek için çalışıyordu. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı için bu özelliğin tam olarak ne zaman geleceği bilinmiyordu.

Marjin Ticaret Hamlesi

Kripto para yatırımcıları marjin ticaret sayesinde tabiri caizse ödünç para ile işlem yapabiliyorlar. Bu gibi işlemler normal işlemlere kıyasla daha çok kâr getirebildiği gibi daha çok zarara da yol açabiliyorlar.

Marjin ticaret işlemlerinin bireysel yatırımcılardan ziyade özellikle kurumsal yatırımcıların ilgisini çektiğini söyleyebiliriz. Öyle ki kurumsal yatırımcılara hitap etmek isteyen pek çok kripto para şirketi bunun için müşterilerine marjin ticaret hizmeti sunuyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası tarafından atılan bu adım sektör genelindeki marjin işlemlerinin çoğalmasını, marjin ticaretin popülarite kazanmasını sağlayabilir. Şirket CEO’su Changpeng Zhao konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu adımı hem kurumsal yatırımcıların hem bireysel yatırımcıların taleplerine hitap eden kripto para platformumuzu büyütmek için attık.”

Şu anki verilere göre Binance kullanıcıları BTC, ETH, XRP, BNB, TRX ve USDT gibi tokenları kullanarak marjin ticareti yapabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment