Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Piyasayı Sallayan Davanın Reddi İçin Başvuru Yaptı: CFTC Yetkilerini Aşıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) açtığı dava ile ilgili beklenen adımı attı.

Binance’in geçtiğimiz günlerde Illinois Mahkemesi’ne yapılan bir başvuru sonrasında uzmanlar, borsanın CFTC tarafından açılan davayı reddetmeye hazırlandığını öne sürmüştü. Bu alanda yeni bir adım atan Binance’in 27 Temmuz tarihinde Illinois mahkemesine verdiği ret beyanında, CFTC’nin borsaya karşı yaptığı suçlamalarda regülasyon yetkisini aştığı iddia edildi.

Binance bu kapsamda, dava yargıcından CFTC tarafından yöneltilen suçlamaların reddedilmesini talep etti.

Binance mahkemeye verdiği beyanda, CFTC’nin ABD yargı sınırları içerisinde faaliyet göstermeyen Binance ve ABD’de ikamet etmeyen CZ’ye dava açarak yetki sınırının dışına çıktığını dile getirdi. Borsa ayrıca CFTC’nin suçlamalarında yönelttiği suçlamaların büyük bir kısmının ABD dışında gerçekleşen faaliyetleri kapsadığı için dava konusu olamayacağını belirtti.

Binance bunun yanı sıra Ticaret Borsası Yasası’nı atlatmaya çalıştığına dair suçlamanın yasal gereksinimleri karşılamaması nedeniyle reddedilmesi gerektiğini savundu.

CFTC’nin ne ABD içinde ne de ABD dışında spot piyasalar üzerinde herhangi bir regülatif yetkisi olmadığının altını çizen Binance, beyanında şu ifadeleri kullandı:

CFTC’nin iddiasında ele aldığı sorun, Binance.com’un ek ürünler sunduğu 2019 yılı veya sonrasında Ticaret Borsası Yasası’na ve CFTC regülasyonlarına uyum gösterip göstermediği üzerinedir. Bu noktada Binance, potansiyel ABD kullanıcılarını kısıtlamaya ve devre dışı bırakmaya başlamıştı. Borsanın uzun yıllardır süren soruşturma sırasında CFTC’ye gönüllü olarak sağladığı bilgiler ve bu kapsamda sunulan 236 paragraflık iddianameye rağmen CFTC’nin suçlamaları başarısızdır.

CFTC, geçtiğimiz mart ayında ABD’li yatırımcılara kayıt dışı vadeli işlemler ve opsiyon sözleşmeleri sunduğu gerekçesiyle Binance, CEO Changpeng Zhao (CZ) ve şirketin Baş Uyumluluk Sorumlusu Samuel Lim’e dava açmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!