Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve CZ Harekete Geçti: CFTC Davasının Reddi İçin Başvuru Hazırlığı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve CEO’su Chanpeng Zhao (CZ), ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından açılan davaya itiraz etmeye hazırlanıyor.

Binance, CFTC tarafından açılan davaya karşı atağa geçti. Düzenleyici kurum geçtiğimiz mart ayında Binance ve CEO CZ mevzuat ihlalleri nedeniyle dava açmıştı. CFTC söz konusu davada, Binance tarafından ABD’li yatırımcılara kayıtsız bir şekilde vadeli işlemler ve opsiyon sözleşmesi sunduğunu iddia etmişti.

Binance kuruluşları ve CZ tarafından 24 Temmuz Pazartesi günü Illinois’de bulunan bir ABD mahkemesinde yapılan başvuru ise dikkat çekti. Başvuruyu yorumlayan hukuk danışmanları Binance’in CFTC tarafından açılan davayı reddetmeye hazırlandığını belirtti. Başvuru dosyasına göre hakkında ihlal suçlamaları bulunan Binance’in eski baş uyum sorumlusu Samuel Lim de davayı reddeden tarafta yer alacak.

Bununla birlikte CFTC tarafından başlatılan davanın karmaşıklığını ve argümanların sayısını gerekçe gösteren Binance, hukuk bildirilerinin sayfa sınırının genişletilmesini de talep etti.

Mevcut şartlar altında Binance, CZ ve Lim’in CFTC şikayetine yanıtlarını sunmak için 27 Temmuz’a kadar süreleri bulunuyor. Binance’in ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından da dava edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!