Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanından Bitcoin ETF’leri İçin Kaçamak Cevap: Kripto Dolandırıcılık Yuvası!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına yönelik yaptığı yorumlarla gündeme geldi.

SEC Başkanı Gary Gensler’in spot Bitcoin ETF başvuruları hakkındaki yorumu dikkat çekti. Gensler 27 Temmuz Perşembe günü Bloomberg’de katıldığı bir yayında, ETF başvuruları hakkında gelen bir soruya kaçamak cevaplar verirken konuyu kripto para sektöründeki dolandırıcılık ve manipülasyonlara bağladı. Bu konudaki endişelerini yineleyen Gensler, kriptonun dolandırıcılık yuvası olduğunu belirtti.

Haziran ayında BlackRock ve Fidelity gibi yatırım devleri spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuş ve bu rüzgar kripto para piyasasına olumlu yansımıştı. Fakat sektöre karşı sert tavrıyla öne çıkan Gensler’in bu konudaki yorumu şaşırtmadı. Bu alanda çok fazla uyumsuzluk olduğunu vurgulayan başkan, geleneksel piyasaların aksine kripto para piyasasındaki açıkları öne sürdü:

Çeşitli kripto paraların alım satımının gerçekleştiği platformların bazıları menkul kıymetler yasaları kapsamında olsa da şu anda dolandırıcılık ve manipülasyona karşı zaman içinde test edilmiş korumacı yasalarla uyumlu değiller.

SEC, yatırım devlerinden gelen ETF başvurularını ilk aşamada “yetersiz” olarak nitelendirerek geri çevirmişti. Ardından kuruluşlar revize edilmiş başvuruları yeniden sunmuş ve SEC başvuruları incelemek üzere kabul ettiğini duyurmuştu.

SEC Başkanı Gensler geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada, spot Bitcoin ETF konusundaki kararlarda önceliğin yatırımcıları korumak olduğunu dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!