Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bir Altcoin ve Yeni Bir Türk Lirası Çifti Listeliyor

Kripto para borsası Binance, bugün sabah itibarıyla Tornado Cash’i (TORN) borsaya eklediğini açıkladı. Borsa buna ek olarak aralarında bir Türk lirası çiftinin de bulunduğu toplamda beş yeni işlem çiftini açıyor olacak.

Binance’in cuma sabahı yaptığı duyuruya göre yatırımcılar bugün saat 09:00 itibarıyla TORN/BTC, TORN/USDT, TORN/BNB ve TORN/BUSD pariteleri ile işlem yapmaya başladılar. 24 saatte 23 milyar dolardan fazla ticaret hacmi bulunan Binance, geride bıraktığımız gün Gitcoin’i borsaya eklemişti.

Bundan bağımsız şekilde yapılan duyuruda; BAKE/BTC, COTI/BUSD, ETC/GBP, MATIC/TRY ve SOL/GBP işlem çiftlerinin de bugün saat 13:00 itibarıyla açılmış olacağı aktarıldı. MATIC, borsalarda bu kodla işlem görmeyi sürdürse de bu yıl içerisinde ismini Polygon olarak güncellemişti.

Kısaca: Tornado Cash (TORN) nedir?

Ethereum tabanlı bir proje olan Tornado Cash, “tamamen merkeziyetsiz” olduğu beyan ediyor ve insanlara gizlilik içerisinde işlem yapma imkanı sunuyor. Kısaca zk-SNARK olarak bilinen proof yöntemini kullanan Tornado Cash; blockchain işlemlerinde taraflar arasında oluşan bağlantıyı kırmaya çalışıyor.

Tornado Cash’e ETH veya bir ERC-20 tokenı gönderildiğinde, bu tokenları yeni bir adrese çekmek mümkün oluyor. Bu aşamada, tokenların çıkış noktası Tornado Cash’in kendi havuzu olacağı için işlemi gönderen orijinal adres tespit edilemez(?) hale geliyor. Tornado Cash’in tam anlamıyla bir mixer olduğu (Wasabi gibi) söylenemese de, buna yakın bir şekilde çalıştığı söylenebilir.

TORN; Tornado Cash ağında yeni önergeler sunmak veya ağ içerisinde düzenlenen oylamalara katılmak için kullanılabiliyor. ERC-20 standardını kullanan ve Tornado Cash’in standart kripto parası olan TORN’un; 10 milyonluk sabit bir arzı bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!