Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk, Bitcoin Madencilerinin Konseyinde Yer Almıyor

Tesla CEO’su Elon Musk, Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren madencilik şirketlerinin öncülüğünde kurulan Bitcoin Madencilik Konseyinde aktif bir rol üstlenmeyecek. Musk, bu madencilerle Bitcoin kaynaklı fosil yakıt tüketimini eleştirdikten sonra bir araya gelmişti.

Bu yıl 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın alan Tesla, madencilerin çevreye verdiği zarar nedeniyle 12 Şubat itibarıyla Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeyi bırakmış, şirket CEO’su Elon Musk yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmanın önemini vurgulamıştı.

Microstrategy CEO’su Michael Saylor ile Elon Musk, 23 Mayıs’ta Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren 8 madencilik şirketi ile bir araya geldi. “Bitcoin Madencilik Konseyinin” temelinin atıldığı toplantı, Elon Musk’a göre “gelecek vadediyordu”.

Musk ile yapılan görüşme eleştirilere yol açtı

Toplantıya Argo Blockchain, Hut 8, Galaxy Digital, Riot Blockchain, Marathon, Core Scientific, Hive Blockchain ve Blockcap adına katılan temsilciler, Bitcoin madenciliği yapmak için kullandıkları enerjinin hangi kaynaklardan elde edildiğini şeffaf şekilde raporlama kararı aldılar.

Maden şirketlerinin Musk ile bir araya gelerek özel bir konsey kurmuş olması, merkeziyetsizlik bağlamında eleştirilere yol açtı. Argo Blockchain CEO’su Peter Wall, bu eleştirilere “Hepimiz Bitcoin’i olduğu gibi, merkeziyetsiz haliyle seviyoruz.” diyerek yanıt verdi.

Konsey’de aktif rol üstlenmeyeceği açıklandı

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, dün gece yaptığı açıklamayla söz konusu konseyin tabiri caizse resmen kurulduğunu duyurdu. Konsey’in herkese açık bir forum olarak görüldüğü ve katılımın gönüllü olduğu açıklandı.

Özellikle Elon Musk‘ın Konsey’le olan bağlantısına ilişkin bir açıklama yapıldı ve Musk’ın, Konsey’de “herhangi bir rolünün olmadığı” vurgulandı. Yapılan açıklamaya göre Musk, Kuzey Amerikalı madencilerle yalnızca Bitcoin madenciliği hakkında eğitici bir görüşme gerçekleştirmek için bir araya geldi.

Konsey üyeleri, Bitcoin camiasının şu ana dek getirdiği eleştirileri de ele alıp, “Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısını veya onun temel ilkelerini değiştirmeye çalışmadıklarını” belirttiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!