Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda/Hasekamp: “Bitcoin Hemen Yasaklanmalı”

Hollanda Merkezi Planlama Bürosu Direktörü Pieter Hasekamp, hükümetin Bitcoin’i ve diğer kripto paraları “hemen yasaklaması” gerektiğini açıkladı. Kripto paraların herhangi bir içsel değerinin olmadığına inanan isim, bu konuda ne kadar geç hareket edilirse o kadar çok zararın doğacağını düşünüyor.

1945 yılında kurulan ve bağımsız bir kuruluş olan Merkezi Planlama Bürosunun (Centraal Planbureau) direktörü Hasekamp, cuma günü Financieele Dagblad’da yayımlanan yazıda kripto paralara karşı en kısa süre içerisinde yaptırım uygulanması gerektiğini savundu.

Hollanda’da devlet kurumları; ekonomik, sosyal çevresel ve bölgesel politikalar belirlenirken çeşitli dernek, birlik ve kuruluşlar ile çalışmaktadır. Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu gibi, Merkezi Planlama Bürosu da bunlardan biridir. Hasekamp’ın direktörlüğünü Mart 2020’den beri üstlendiği büro, hükümetin önemli danışmanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Bitcoin’in hemen yasaklanması gerektiğini savunuyor

Hasekamp, herhangi bir içsel değeri olmadığını düşündüğü kripto paralar için hükümeti harekete geçmeye çağırıyor.

Onun görüşlerine göre kripto paraların üretimine, alım-satımına ve kripto para sahibi olmaya büsbütün bir yasak getirilmesi gerekiyor. Ancak belli bir finansal kuruluşa bağlı olmayan, merkeziyetsiz yapıdaki kripto paralara böyle bir yasağın nasıl uygulanabileceği, meçhul.

Bunların suçlularca kullanıldığını söyleyen ve piyasadaki dolandırıcılıklara atıfta bulunan isme göre yatırımcılar ve devletler, kripto paraların yasaklanması için ne kadar çok beklenirse, o kadar çok olumsuzlukla karşılaşacaklar.

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra 2018’de kripto para piyasasındaki yasa dışı faaliyetlere ilişkin kaygılarını dile getirmiş, sektörün regüle edilmesi gerektiğini açıklamış fakat kripto paraları tamamen yasaklamanın, sürdürülebilir olmayacağını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!