Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Uganda’daki İlk Kripto-İtibari Para Borsasını Açtı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Uganda‘da ilk itibari para – kripto para borsasını açtı.

CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olarak görülen Binance, Uganda şilini kullanarak bir kripto-itibari para ticari eşleşmesi başlatacağını ve bunun diğer itibari paralara geçmeden önce bir başlangıç olduğunu ifade etti. Dahası, yapılan bir açıklamada şirket, ülkedeki ilk itibari para borsası olan Binance Uganda’yı da açtıklarını da ifade etti.

Borsa online olarak işlem yapmaya başladıktan sonra sıfır işlem komisyonu alacak ancak Binance bunun ne zaman gerçekleşeceği hakkında kesin bir bilgi vermiyor. Buna rağmen borsaya kayıt yaptıran ilk 20.000 kullanıcı, desteklerine bir ‘teşekkür’ olarak 0.5 binance coin ile ödüllendirilecekler.

Bu hamle, Binance’in bankacılık konusunda geri kalmış ülkelere kripto para ticaretini sokma adına yaptığı en son hareket olma özelliğini taşıyor. Dijital mali hizmet endüstrisine odaklanan veri toplama odaklı bir kurum olan Financial Inclusion Insights‘ın yaptığı bir araştırmaya göre, 2016 yılında Uganda vatandaşlarının sadece %33’ü aktif olarak kayıtlı finansal hesaplarını kullanmaktaymış.

Hong Kong merkezli borsa Malta içerisinde bir borsa açacağının müjdesini de paylaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment