Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US FUD Söylentilerini Açıklığa Kavuşturdu: Bitcoin Cash Rezervleri Bitti Mi?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US, Bitcoin Cash (BCH) rezervlerinin bittiği yönündeki FUD iddialarına açıklık getirdi.

Binance.US üzerindeki Bitcoin Cash çekim işlemlerinin 9 Temmuz günü durması topluluk arasında geçici bir paniğe yol açtı. Bazı kullanıcılar, çekim işlemlerinin durma sebebini Binance.US’de yeterli rezervinin kalmamasına bağlarken borsanın ödeme yapamayacak hale geldiğine dair söylentiler topluluk arasında gezinmeye başladı.

Beraberinde FUD söylemlerini alevlendiren aksaklık, Binance.US tarafından yapılan açıklama ve para çekim işlemlerinin tekrardan aktif hale gelmesiyle çözüldü.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Binance.US, Bitcoin Cash dahil olmak üzere bütün kripto para varlıklarının 1:1 oranında rezerv ile teminatlandırılmış olduğunu belirtirken müşteri varlıklarının güvende olduğunu vurguladı:

Tüm müşteri varlıklarının güvenliğini ve bütünlüğünü ciddiye alıyoruz ve BCH ile ilgili bazı yeni FUD’ları ele almak istiyoruz. Binance.US 1:1 oranında rezerv tutar, yani platformda tuttuğunuz her BCH için yedekte bir BCH bulundururuz. Haftanın başlarında BCH çekimlerinde yaşadığımız geçici duraklama, para yatırma sistemimizdeki teknik bir sorundan kaynaklanıyordu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e dava açmasıyla birlikte Binance.US üzerindeki likiditede büyük bir geri çekilme görülmüş ve birçok piyasa yapıcı borsadan ayrıldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!