Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’de SEC Davası ile Ayrılık: Piyasa Yapıcılar Tüm Varlıklarını Çekiyor!

Binance’in ABD iştiraki Binance.US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davanın gölgesinde likidite kaybetmeye devam ediyor.

SEC ile karşı karşıya kalan Binance.US ciddi oranda kan kaybetmeye başladı. On-chain analiz firması Kaiko tarafından sunulan verilere göre Binance.US’de işlem gören en iyi 25 kripto paranın piyasa derinliğinde %78,80 oranında düşüş yaşandı.

Likidite kaybının temel nedeninin piyasa yapıcıların ülkeden çekilmesi ve borsanın geleceğiyle ilgili soruları gündeme getiren SEC davası olduğu düşünülüyor.

Yakın tarihte yaptıkları açıklamada piyasa yapıcı Wintermute ve Keyrock, Binance.US’den çekildiklerini bildirmişti. Bu tür durumlarda piyasa yapıcılar, alış ve satış fiyatları vererek likidite sağlamada çok önemlidir. Bu kişilerin ve şirketlerin aniden ayrılması Binance.US’i sınırlı likiditeyle baş başa bırakarak yatırımcıların emirlerini etkili bir şekilde gerçekleştirmesini zorlaştırabilir.

Öte yandan piyasada hacim ve derinlik olmadığı dönemlerde tek bir kullanıcının yapacağı yüklü miktardaki basit bir işlem fiyatlar üzerinde ciddi dalgalanmalarla sonuçlanabiliyor. Binance’in global pazarında bile geçtiğimiz günlerde BNB/USDC paritesi üzerindeki likidite azlığından dolayı fiyat hızlı bir şekilde %75’e yakın değer kaybettikten sonra normal bandına dönmüştü.

Ayrıca dev kripto para piyasaya yapıcıları Jane Street ve Jump Trading geçtiğimiz ayın başında, ABD’nin kripto para sektörüne dair baskıcı politikası karşısında ülke içerisindeki faaliyetlerini bırakacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!