Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Devden ABD Kararı: Kripto Para Ticaretinden Çekiliyorlar! Piyasayı Etkiler Mi?

Dev kripto para piyasaya yapıcıları Jane Street ve Jump Trading, ABD’nin kripto para sektörüne dair baskıcı politikası karşısında ülke içerisindeki faaliyetlerini bırakıyor.

Bloomberg konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı 9 Mayıs tarihli haberinde, ABD’nin kripto para karşıtı tutumlarına karşın Jane Street ve Jump Trading’in ülke içindeki faaliyetlerini azaltma kapsamında kripto para alım-satımından geri çekildikleri belirtildi.

Şirketlerin faaliyetlerini tamamen sonlandırmadığı yalızca ölçeklendirme üzerinde değişikliğe gittiği bildirilirken Jump Trading’in yalnızca ABD tarafındaki faaliyetlerini küçülttüğü ortaya kondu.

Öte yandan kaynaklar, Jane Street’in ABD’nin yanı sıra küresel olarak da kripto alım-satım sektöründe faaliyetlerini azalttığının altı çizildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) gibi regülatörlerin kripto para borsası FTX’in iflası sonrasında kripto para sektörüne dair tutumlarının önemli ölçüde değiştiği dile getirilirken birçok kripto şirketinin sektöre dair yeni tutumundan uzaklaşmak için ülke içindeki faaliyetlerini sonlandırdığına veya azalttığına dikkat çekildi.

ABD piyasalarında mevcut durumda yeterince piyasa yapıcı olmamasında şikayet edilirken piyasa yapıcı iki şirketin de faaliyetlerini azaltmasının ABD merkezli borsalarda düşük hacme bağlı dengesiz piyasa dinamiklerine sebep olabileceği öne sürüldü. Yakın geçmişte bu duruma bir örnek olduğu düşünülen bir durumla karşılaşıldı. Binance.US’de Bitcoin’in (BTC) küresel pazarlara kıyasla 700 dolar yüksekten işlem görüyor.

Yakın geçmişte ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase, düzenleyicilerin hedefi altında ABD’deki faaliyetlerini asla tamamen sonlandırmayacağını ancak mevcut durumda daha geri planda tutulduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!