Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan Yeni Açıklamalar: ABD Restinde Geri Adım ve Dubai Hamlesi!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, yeni Dubai hamlesi hakkında yorum yaparken ABD’ye karşı yaptığı restte de geri adım attı.

Armstrong 8 Mayıs tarihinde Dubai ziyareti sırasında CNBC’ye verdiği demeçte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile girdiği hukuk mücadelesi sonucunda Coinbase’i ABD dışına çıkarmayacağını söylerken borsanın ülke içerisinde her zaman varlığını sürdürmeye devam edeceğini ancak mevcut durumda biraz daha geri planda tutacağını belirtti.

SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto paralara karşı negatif tutumunda yalnız kaldığı ima eden CEO, SEC başkanının kripto para sektörünü düzenlemekten çok kısıtlamaya yönelik çalıştığını ifade etti.

Gensler’in süreç içerisinde pek çok dava açtığını ve bunun kripto para sektörü için yararsız olduğunu söyleyen Armstrong, yine de davaların Coinbase için bir fırsat olabileceğini belirtti. Davalar sonucunda sektörün düzenleyici çerçevede ilerleyebileceğine dair ifadeler de Armstrong’un söylemleri arasında yer aldı.

Dubai Hamlesi

Coinbase CEO’su Armstrong, borsanın Dubai’de yatırım yapacağını ve ülkede bir ofis açacağını duyurdu.

Öte yandan Armstrong, düzenleyici çerçeve konusunda Avrupa Birliği’nin (AB) ve Birleşik Krallık’ın, ABD’ye göre çok daha pozitif tutuma sahip olduğunun altını çizdi. Bunu yanı sıra BAE’nin de kripto para konusunda ciddi atılımlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken CEO, BAE’deki düzenleyici makamlarla görüştüklerini ve yatırım için uygun bir yer olup olmadığını değerlendireceklerini dile getirdi. Buna karşın ABD’nin kripto para ekosistemi için önemli bir pazar potansiyeline sahip olduğunun ancak düzenleyici netliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Coinbase, geçtiğimiz haftalarda ABD dışındaki kripto türev borsası Coinbase International Exchange’i başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!