Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse: SEC Davasının Maliyeti 200 Milyon Dolar!

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaklaşık 3 yıldır devam dava sürecinin 200 milyon dolarlık faturasının olacağını belirtti.

CEO Brad Garlinghouse Dubai Fintech Zirvesi‘nde yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Yaptığı açıklamada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki yasal savaşın şirkete yaklaşık 200 milyon dolara patlayacağını belirten Garlinghouse, konuşmasına sert cümlelerle devam etti.

Kripto girişimcilerine ABD özelinde yayılmalarını tavsiye etmeyen Garlinghouse, ABD’nin politik düşüncelerini gelişen teknolojinin önüne koyduğunu belirtti.

Ripple, 1,3 milyar dolar değerinde XRP‘yi kayıtsız olarak sattığı nedeniyle 2020 yılında SEC tarafından dava edilmişti. Yaklaşık 3 senedir devam eden davanın bu sene içerisinde sonuçlanması beklenirken süreç boyunca yapılan masraf CEO’nun aktarımına göre 200 milyon dolara dayandı.

Garlinghouse mart sonunda SEC Başkanı Gary Gensler’i kurumun gücünü suiistimal etmekle suçlamış ve ABD’li yetkilileri göreve çağırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!