Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pepe’de Zirveden Yüzde 50’lik Sert Düşüş: Düzeltme mi, Yükselişin Sonu mu?

Nisan ayının ortasında piyasaya sürülen ve binlerce katına ulaşan Pepe (PEPE), %50’ye varan değer kaybı yatırımcıları endişelendirdi.

Bitcoin tabanlı bir meme coin olarak bilinen PEPE, piyasaya sürüldüğü 18 Nisan tarihinde bu yana 0,0000000551 dolar seviyesinden 0,00000431 dolar seviyesine yükselerek %7.800’ün üzerinde yükseliş performansı gösterdi.

Ancak 5 Mayıs tarihinde Binance’de listelenmesinden itibaren en yüksek seviyesinden aşağı yönlü bir harekete başlayan meme coin, mevcut durumda %50’ye varan değer kaybıyla 0,00000207 dolar seviyesine kadar geriledi. Yaşanan sert değer kaybı, 838 milyon dolarlık bir piyasa değerinin silinmesine neden olurken yatırımcıları PEPE’in geleceği konusunda endişelendirdi.

BRC-20 token furyasının en ünlü üyelerinden biri olarak bilinen PEPE’deki ani fiyat düşüşünün bir kar realizasyonuna işaret edebileceği öne sürüldü. Mevcut durumda, PEPE’in oldukça yüksek karlar getirdiği öne sürülürken yatırımcıların karlarının bir kısmını realize etmek istemesinin doğal bir piyasa davranışı olduğunun altı çizildi.

Öte yandan Bitcoin veya Ethereum tabanlı olmasından bağımsız olarak bir varlığın gerçek dünyada kullanılabilir bir karşılığı olmamasının o varlıktaki her fiyat hareketinin spekülasyon sayılmasına neden olacağı dile getirilirken PEPE’in de diğer kullanışsız varlıklar gibi kazancının büyük bir kısmını geri alabileceği değerlendirilen ihtimaller arasında gösterildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!