Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Binance.US’de Normalden 700 Dolar Daha Yüksek! Neler Oluyor?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US üzerindeki Bitcoin (BTC) fiyatı global marketteki fiyattan yaklaşık 700 dolar yüksekten işlem görüyor.

Binance.US üzerindeki Bitcoin fiyatı global piyasalardaki fiyatın üzerine çıktı. BTC/USD işlem çiftinde yaşanan bu fiyat uçurumu yatırımcıların dikkatinden kaçmazken gözler sebebine çevrildi.

Uzmanlar, Bitcoin’in ABD özelindeki bu artışın son günlerde yaşanan bankacılık kriziyle bağlantını olduğunu belirtirken yatırımcıların güvenli liman olarak varlıklarını Bitcoin’e çevirdiğini savundu. Bazı uzmanlar ise bu fiyat farkını zayıf hacme ve piyasa yapıcılarının son günlerde marketten çekilmesine bağladı.

Öte yandan Bitcoin fiyatında açılan bu fiyat makasından endişe duyan yatırımcılar da bulunuyor. Bu dikkat çeken dalgalanmaların ABD’li regülatör kurumların eline koz vereceğini düşünen yatırımcılar ve analistler, Binance özelinde ABD merkezli açılan birçok davayı hatırlattı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) 27 Mart tarihinde Binance ve CEO Changpeng Zhoa’ya (CZ) kayıtsız bir şekilde vadeli işlemler ve opsiyon sözleşmesi sunduğunu gerekçesiyle dava açmıştı. Bu davanın ardından ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) geçtiğimiz günlerde, Rus kullanıcıların Binance aracılığıyla yaptırımları ihlal etmiş olabileceği gerekçesiyle yeni bir soruşturma daha başlatmıştı.

Haberin kaleme alındığı esnada Binance’in global marketinde 1 Bitcoin 27.767 dolardan işlem görürken Binance.US‘de yer alan Bitcoin paritesi ise 700 dolarlık fark ile 28.440 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!