Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal Bitcoin ve Ethereum Başta 1 Milyar Dolara Yakın Kripto Paraya Sahip!

Ödeme sistemleri devi Paypal’ın müşterileri adına tuttuğu kripto varlık miktarı geçtiğimiz çeyreğe kıyasla %56 artarak yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı.

PayPal’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı 10-Q raporlamasında, kripto para bilançosundaki kayda değer artış dikkat çekti. 2023 yılının ilk çeyreğine ait varlıkların bildirildiği bu raporda PayPal’in müşterileri adına tuttuğu kripto para miktarı 943 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

2022 yılının dördüncü çeyreğinde bu miktar 604 milyon dolardı. Gerçekleşen 339 milyon dolarlık artış yatırımcıların son aylarda yaşanan yükselişlerle birlikte kripto paralara yönelik artan ilgisini gözler önüne serdi.

Söz konusu 943 milyon dolarlık miktarın 499 milyon dolarını Bitcoin (BTC) ve 362 milyon dolarlık kısmını ise Ethereum (ETH) varlıkları oluşturuyor. Geriye kalan varlıklar ağırlıklı olarak Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin’den (LTC) oluşuyor.

Öte yandan PayPal, müşterilere ait bu varlıkları kendi bünyesinde tutmadığını bunun yerine üçüncü taraf saklama hizmetlerini kullandığını belirtti. PayPal nisan ayının sonunda, mobil ödeme hizmetleri iştiraki Venmo için kripto transfer hizmetlerini başlatacağını ve geniş kitlelere yönelik benimsenmenin artırılacağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!