Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’ten SEC Suçlamalarına İlk Resmi Yanıt

Binance’in ABD iştiraki Binance.US, SEC tarafından yaklaşık 1 hafta önce açılan davaya ilk resmi yanıtını verdi.

Binance.US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan davaya ayrıntılı bir yanıt verdi. 2020 yılının Aralık ayından bu yana SEC ile iş birliği yapmak adına büyük çaba sarf ettiklerini belirten borsa, günün sonunda açılan bu davanın yersiz olduğunu ifade etti.

Bununla birlikte Binance CEO’sus Changpeng Zhao‘nun (CZ) 12 milyar dolarlık müşteri varlığını kontrol ettiği ve bu varlıkları BAM Trading‘e transfer ettiğine ve kontrolü altında bulundurduğuna yönelik iddialar net bir şekilde reddedildi. Şirket avukatları tarafından yapılan açıklamada müşteri fonlarının herhangi bir kurumsal fondan ayrı tutulduğu vurguladı. Avukatlar, Zhao’nun BAM Trading’in banka hesabına sahip olduğunu kabul etti ancak hesap üzerinde imza yetkisine sahip olmadığını iddia etti.

Öte yandan avukatlar, SEC’den Binance.US varlıklarının dondurulmasına yönelik yapılan talebin geri çekilmesini istedi. Söz konusu müşteri fonları üzerinde hiçbir riskin olmadığını açıkça belirtilirken SEC’nin bu girişiminin gaddarca olduğu vurgulandı.

Avukatlar, SEC’den daha net ve şeffaf bir düzenleyici tutum talep ederken dava dosyasında belirtilen 12 kripto paranın menkul kıymet olduklarına dair kanıt sunulmasını istediler.

SEC, Binance.US’e karşı açtığı davada Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) ve COTI’yi (COTI) menkul kıymet olarak nitelendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!