Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Twitter’ı ile Ortaklık Kuran Platformdan 4 Altcoin İçin Yeni Karar

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan varlık alım-satım platformu eToro, SEC tarafından menkul kıymet kabul edilen 4 altcoin için ABD’li kullanıcılara hizmet sunmayı bırakıyor.

eToro 12 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ABD kripto para piyasası regülatif çerçevesinde yaşanan son gelişmeler ışığında ABD’li müşterilerin SEC tarafından menkul kıymet olarak nitelendirilen Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), Dash (DASH) ve Polygon’da (MATIC) yeni pozisyon açmasını engelleyeceklerini bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre karar, TSİ 12 Temmuz 13.00’da uygulanmaya başlayacak. eToro, karar kapsamında yeni pozisyon açılamayacağını ancak mevcut durumda pozisyonu olan müşterilerin pozisyonlarını koruyabileceklerini veya tasfiye edebileceklerini belirtti. Kararın yalnızca ABD’li müşteriler için geçerli olacağının altı çizildi.

Platform, Cardano (ADA) ve Solana’yı (SOL) bir önceki incelemede kullanılamaz hale getirdiğini belirtirken kripto para sektörünü desteklediklerini ancak regülatif uyumluluğa da dikkat ettiklerini açıkladı ve konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Kripto sektörünün geleceğini şekillendirmek ve sıradan yatırımcıların erişimini desteklemek için dünyanın dört bir yanındaki regülatörlerle çalışmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz nisan ayında sosyal medya platformu Twitter ile ortaklık kuran eToro, sosyal medya platformu üzerinden kullanıcılara kripto para ve hisse senedi alım-satım hizmetleri sunuyordu. Alınan kararın bu hizmetleri nasıl etkileyeceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz haftalarda Binance ve Coinbase’e yönelik açtığı davalarda birçok kripto parayı menkul kıymet olarak nitelendirmişti. SEC’nin bu kapsamda menkul kıymet olarak nitelendirdiği kripto para sayısı 68’e yükselirken birçok platform, etiketlenen kripto paraları delist etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!