Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Bybit FTX’in Boşluğunu Doldurdu: Bitcoin (BTC) Pazar Payının Yeni Hakimleri

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in iflasından sonra borsanın Bitcoin (BTC) türev ürünlerindeki pazar payını Binance ve Bybit paylaştı.

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko tarafından 21 Kasım tarihinde blog sitesi üzerinden paylaşılan bir araştırma raporunda, FTX iflasının ardından borsanın Bitcoin türev ürünleri pazarındaki %10’luk payının Binance ve Bybit arasında dağıldığı ortaya koyuldu.

Kasım ayının başlarında Bitcoin türev ürünleri piyasasının yaklaşık %10’una hakim olan FTX’in payını iflasından sonra Binance ve Bybit ele geçirdi. Binance kasım ayı içerisinde toplam pazar payını %56’dan %63’e yükselterek FTX’in pazar payının %7’sini alırken Bybit kasım ayı içerisinde pazar payını %3 genişletebildi. Bitmex, Deribit ve OKX gibi Bitcoin türev ürünleri piyasasında faaliyet gösteren diğer borsaların ise pazar paylarında bir değişim yaşanmadı.

Ayrıca Alameda Research’ün alım satım faaliyetlerini durdurmasından sonra oluşan derin likidite boşluğu ise diğer piyasa yapıcılar tarafından neredeyse tamamen kapatıldı. Bitcoin piyasasındaki varlık miktarı 6,8 bin BTC’den 9,1 bin BTC’ye yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!