Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bitpanda’ya Almanya’dan Onay: Lisans Aldı

Avusturya merkezli kripto para borsası Bitpanda Almanya’nın finansal regülatöründen ticari faaliyet ve saklama lisansı aldı.

Bitpanda 22 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı açıklamada, Almanya’nın finansal regülatörü Federal Mali Denetleme Kurumu’ndan (BaFin) kripto para ticareti hizmeti ve saklama lisansı aldığını duyurdu.

Şirket aldığı lisanslar sayesinde Almanya pazarında güvenilir, güvenli ve sıkı bir denetime tabi şekilde aktif bir hizmet sunacağını bildirdi. Ayrıca şirket, bu lisansın Avrupa’da kripto yatırımları için tamamen düzenlenmiş bir ortam yaratma konusundaki hedeflerine giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

Bitpanda CEO’su Eric Demuth yaptığı açıklamada, Almanya’dan lisans almak için yapılan hazırlıkların aylar sürdüğünü belirtti. FTX iflasına dair raporlara atıfta bulunan CEO, BaFin denetimine tabi olmanın müşteri ve şirket varlıklarını birbirlerinden kesin bir şekilde ayırmayı zorunlu kıldığının da altını çizdi.

Daha önce Avusturya, Fransa, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti ve İsveç olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden düzenleyici onay alan Bitpanda, geçtiğimiz ay Almanya merkezli Neobank N26 ile birlikte Avustralyalı müşterilere mobil uygulama üzerinden kripto para hizmeti sunmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!