Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve CZ SEC Davasının Düşürülmesi İstedi: 60 Sayfalık Dilekçe!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Binance.US ve CEO Changpeng Zhao (CZ), SEC tarafından kendilerine açılan davanın düşürülmesi için 60 sayfalık dilekçe sundu.

Binance cephesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı cesur bir adım attı. Binance, CEO CZ ve ABD Columbia Bölge Mahkemesine sunulan 60 sayfalık dilekçede, SEC tarafından kendilerine açılan davanın reddedilmesini ve düşürülmesini talep etti.

SEC haziran ayında Binance, Binance.US ve CEO CZ’ye açılan davada 13 farklı suçlama içerisinde Binance.US’in manipülasyon konusunda yalan söylediğini ve wash trading’e izin verdiğini iddia etmişti. SEC ayrıca Binance’e ve CZ’nin menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini ve müşteri fonlarını kötüye kullandığını söylemişti.

Binance ve CZ, SEC’nin kendilerine dava açarak yetkisini aştığını öne sürdü.

Öte yandan Binance Holdings Limited ve Binance.US’in holding grubu olarak faaliyet gösteren BAM Management’ı temsil eden avukatlar tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, borsanın menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğine ve “Wash Trading” yaptığına yönelik iddiaları da tümüyle reddetti ve davanın düşürülmesini istedi.

Söz konusu iddiaların dayanaksız söylemlerden ibaret olduğunu belirten avukatlar şu ifadelere yer verdi:

SEC’in Wash Trading iddiaları, çarpıtmalarla sansasyonel hale getirilmiş olsa da herhangi bir gerçekle örtüşmemektedir. Bu doğrultuda asılsız olan söz konusu şikayet reddedilmelidir.

“Bu kripto paralar menkul kıymet sayılmamalı”

Bununla birlikte Binance cephesinin avukatları, SEC’nin menkul kıymet olarak işaretlediği kripto paralarında özünde menkul kıymet ile alakasız olduğunu savundu.

Avukatlar BNB (BNB), Binance USD (BUSD), Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM) Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) ve COTI’nin (COTI) menkul kıymet olarak tanımlanmaması gerektiğini savundu ve bu tanımlamaya itiraz edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!