Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve FTX’den Cloudflare Sorunu Hakkında Açıklama: Kripto Para Borsalarına Erişim Kesintisi

Dünyanın önde gelen sunucu hizmeti sağlayıcılarından Cloudflare’da yaşanan sorun birçok popüler platformun yanı sıra kripto para borsalarını da etkiledi.

Cloudflare ağındaki bağlantıda TSİ sabah saatlerinde meydana gelen bir sorun birçok popüler web sitesi ve kripto para borsasını etkiledi.

Cloudflare, sorunu bildirmesinin üzerine “Kullanıcılar, Cloudflare’in ağına veya hizmetlerine ulaşırken bazı hatalar veya zaman aşımları yaşayabilir.” açıklamasında bulunurken Cloudflare CTO’su John Graham-Cumming ise yaptığı açıklamada sorunun dünya çapında olmadığını ancak pek çok bölgede görüldüğünü, sorunun farkında olduklarını ve nedenini de bildiklerini söyledi.

Haber esnasında sorunun ne zaman çözüleceği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Kripto para borsası FTX tarafından sorun ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cloudflare bir kesinti yaşıyor ve bu nedenle kullanıcılar FTX ve diğer birçok siteye erişmekte zorlanıyorlar. FTX piyasaları post-only modundadır.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), sorundan etkilenen kripto para borsalarına göndermede bulunduğu paylaşıma bir kullanıcının “Neden Binance hariç tüm borsalar kapalı?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

Merkezileşmeye hoş geldiniz. Diğerlerinin güvendiği hizmetlerden biri için yedek kurulumumuz var. Şanslı.

Paylaşımın ardından yedek kurulumun mükemmel çalışmadığını ve CoinMarketCap’in etkilendiğini belirten CZ, kısa bir süre sonra yeni bir paylaşımda bulunarak CoinMarketCap‘in tamamen restore edildiğini duyurdu.

CZ’nin de belirttiği üzere sabah saatlerinde erişim sorunları yaşanan CoinMarketCap‘e haberin kaleme alındığı sıralarda yeniden erişim sağlanabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!