Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opensea İşlem Hacminde Düşüş Devam Ediyor

En büyük NFT platformlarından Opensea’nin işlem hacmi kripto paraların da düşüş yaşamasıyla birlikte düşmeye devam ediyor.

Veri ve analitik platformu DappRadar’dan alınan verilere göre Opensea’nin işlem son 30 günlük periyotta %57 düşüş yaşayarak 464 milyon dolar oldu. 20 Haziran tarihinde, uzun zamandır günlük periyotta 10 milyon doların altında işlem gerçekleşmeyen Opensea’de yalnızca 3.5 milyon dolarlık işlem yapıldı.

Bütün NFT pazar yeri platformlarının hacminin nerdeyse %70’ini oluşturan Opensea’nin, kripto para üzerinden yapılan satışlar nedeniyle düşüş yaşadığı düşünülüyor. Son 30 günde kullanıcı sayısının %5, işlem sayısının %65 artmasına rağmen platformun hacminin azalması bu durumu doğrular nitelikte.

Dune Analytics verilerine göre Opensea üzerinden gerçekleştirilen Polygon (MATIC) işlemleri de aylık işlem hacminde büyük bir düşüş yaşadı. 2022 yılının ocak ayında toplamda 76 milyon dolarlık işlem gerçekleştirilen Polygon’da bu ay sadece 6 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildi.

Büyük koleksiyonlarda yaşanan düşüş Opensea’yi de etkiliyor. Geçtiğimiz ay en popüler NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club, bir önceki aya oranla satış değeri açısından %60’lık bir düşüş yaşamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!